Top 5 výhod, proč tisknout v kopycentru

Pokud máte potřebu tisknout dokumenty, školní materiály či firemní tiskoviny, možná jste se setkali s otázkou: tisknout doma či v kopycentru? Ačkoliv obě možnosti mají svá pro i proti, tisk v kopycentru přináší řadu výhod, které byste neměli přehlédnout.

1. CENA TISKU

V oblasti cen tisku platí, že dražší tiskárny často znamenají levnější provoz. Kopycentra obvykle využívají rychlých A3 tiskáren, kde je cena tisku optimalizována pro zákazníky. Ve srovnání s náklady běžné domácí tiskárny vám tisk v kopycentru nabídne větší hodnotu za vaše peníze.

2. PROSTOR PRO TISKÁRNU

Domácí tiskárna potřebuje specifické umístění, což může být omezením pro mnoho domácností. Kopycentra eliminují potřebu mít pro tiskárnu vyhrazený prostor, díky čemuž ušetříte místo ve vašem domově.

3. PORUCHA TISKÁRNY

Každý, kdo vlastní domácí tiskárnu, zná situace, kdy zařízení selže v nejméně vhodný okamžik. V kopycentrech máte k dispozici několik tiskáren, což minimalizuje riziko výpadku.

4. KVALITA TISKU

Zatímco domácí tiskárny mohou vyhovovat základním potřebám, kopycentra nabízejí vyšší kvalitu tisku s možností dalšího zpracování, například vázání dokumentů.

5. POJĎTE MEZI LIDI

Někdy je výhodné opustit domov a zajít do kopycentra. Ať už se připravujete na zkoušky nebo potřebujete tiskoviny pro práci, kopycentrum vám poskytne kvalitní služby a zároveň příležitost k přestávce.

Srovnání ceny tisku doma a v kopycentru

Model tiskárny Pořizovací cena Cena náplní Cena tisku při 5% pokrytí (text) Cena tisku při 20% pokrytí (text + menší obrázek) Umí tiskárna tisknout oboustranně?
Canon Pixma iP 7250 1 700,- Kč 2198,- Kč 6,90 Kč 15,- Kč Ne
HP LaserJet Pro M102a (ČB) 2 200,- Kč 1599,- Kč (1600 stránek) 1,- Kč (ČB) 2,- Kč (ČB) Ne
Tiskárna v Kopycentru Cca 300 000 Nepodstatné 2,- Kč (ČB) 8,- Kč (BAR) 2,- Kč (ČB) 8,- Kč (BAR) Ano